Hoeveel verdienen makelaars in onroerend goed?

Hoeveel verdienen makelaars

In een op commissie gebaseerde carrière, zoals onroerend goed, is de beloning vaak variabel. Sommige agenten doen het heel goed, en anderen hebben moeite om de kost te verdienen. De beste manier om te voorspellen hoeveel u als makelaar gaat verdienen, is door samen te werken met ervaren en succesvolle makelaars. Dat is echter geen garantie dat u met een ervaren en succesvolle agent zult werken, vooral niet in New York City.

makelaar Nesselande

Het gemiddelde jaarloon voor een makelaar in NYC was $ 86.650 in 2021. Hoewel dat veel klinkt, is de waarheid dat de meeste makelaars niet eens in de buurt van dat bedrag komen. De reden is dat makelaars in onroerend goed worden geclassificeerd als onafhankelijke contractanten en dat ze bijna altijd puur op commissie worden betaald. Bovendien moeten ze meestal verschillende vergoedingen betalen voor hun makelaardij, waaronder bureaukosten, transactiekosten en franchisekosten.

Deze vergoedingen kunnen een groot deel van de netto-uitbetaling van een agent in beslag nemen. Daarnaast zal het merendeel van de makelaars ook belasting moeten betalen over hun inkomen. Het goede nieuws is dat de meeste makelaars geen belasting aftrekken van de cheques die ze naar agenten sturen, dus het is aan hen om driemaandelijkse geschatte belastingen in te dienen.

Hoeveel verdienen makelaars in onroerend goed?

Een andere belangrijke factor in hoeveel een makelaar zal verdienen, is de grootte van de eigendommen die ze verkopen. Over het algemeen geldt dat de duurdere eigendommen hogere commissietarieven hebben. De gemiddelde huizenprijs in de Verenigde Staten was iets meer dan $ 287.000 in mei 2021, wat betekent dat een commissie van 6% $ 17.220 zou zijn voor een makelaar die één woning verkocht. Daarom is het zo belangrijk om je carrière te beginnen met een focus op hoogwaardige eigendommen, en om je vaardigheden in die markten aan te scherpen.

Naast de hierboven genoemde factoren, kan het bedrag dat een makelaar in onroerend goed zal verdienen sterk verschillen van de ene markt tot de andere. Daarom is het belangrijk om de vastgoedmarkt in uw regio te onderzoeken voordat u besluit om makelaar te worden.

In tegenstelling tot veel andere professionals, worden makelaars in onroerend goed pas betaald als hun transacties zijn afgehandeld. Dit betekent dat een makelaar weken of maanden met een koper of verkoper kan werken zonder dat er een verkooptransactie doorgaat. Dit kan erg ontmoedigend zijn voor jonge, nieuwe agenten die proberen hun carrière op te bouwen.

Als gevolg hiervan zullen de meeste makelaars pas na enkele jaren in het bedrijf een solide inkomen beginnen te zien. Degenen met de meeste ervaring, die consequent aan grote en dure eigendommen werken, hebben doorgaans de hoogste inkomens. Daarom is het zo belangrijk voor nieuwe makelaars om hun carrière te beginnen met een focus op hoogwaardige eigendommen, omdat dit hen zal helpen een vliegende start te maken en hun carrière snel op te bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *